Zvěřina, kterou nabízíme je lovena ve volných honitbách České zemědělské univerzity v Praze, Školního lesního podniku v Kostelci nad Černými lesy. Pochází z lokalit, kde je unikátně čistá příroda, která zaručuje vysokou kvalitu zvěřiny na váš stůl. Zvěřina prochází přísnou veterinární kontrolou, která zaručuje vysokou jakost a zdravotní nezávadnost.
Nabízíme zvěřinu srnčí, černé zvěře, dančí a mufloní.
Zvěřinu prodáváme v celých kusech, v srsti, bez hlavy a běhů (mimo prasete divokého, kde je povinnost uvádět do oběhu tuto zvěřinu vždy s hlavou a běhy), dále vakuově balenou, vybouranou a opracovanou pro kuchyňské zpracování. Aktuální nabídka druhů zvěřiny může být proměnlivá, stejně jako ceny, které jsou stanoveny v závislosti na lovecké sezóně a loveckém úspěchu našich lovců.
Nepodléhejte mýtům, které zvěřinu zařazují mezi suroviny, které si žádají pouze zpracování znalými mistry – naopak! Zvěřina je výživově nejhodnotnější maso, které se dostává na váš stůl. Je velmi výživná, dietní (maso obsahuje pouze 2–3% tuku) a lehce stravitelná. Obsahuje řadu minerálních látek – železo, fosfor, draslík a oproti ostatním druhům mas obsahuje více bílkovin.
Zvěřina téměř veškeré lovné zvěře může být použita pro veškeré běžné vaření ve vaší kuchyni, nemusí to být pouze sváteční záležitost. Hodí se k pečení, dušení, smažení i pro minutkové úpravy a grilování. Naprostým mýtem jsou zvěsti o nutnosti zdlouhavých způsobů nakládání a marinování před samotnou přípravou – není třeba.
Zvěřina je produkt přírody a výborně se kombinuje s dalšími přírodními surovinami (divokými ingrediencemi). Vzhledem ke své povaze je vhodná k úpravám se sladkými komponenty, jako jsou šípky, rakytník, švestky, jablka, rybíz, ale třeba také čokoláda. Dobře funguje také víno, perník a brandy. Z koření a bylinek to určitě budou rozmarýn, tymián, saturejka, vavřín, nové koření, jalovec a zázvor. Rozhodně se nepřátelí s kořenícími směsmi s vysokým obsahem solí. Snese snad všechny druhy příloh z brambor, rýže, ale i méně typické těstoviny. Dokonale se váže s houbami, topinambury, dýní, batáty a veškerou kořenovou zeleninou. Stejně tak je lahodnou představou čerstvě usmažený řízek ze srnčí kýty s hlávkovým salátem s okurkami, letními rajčátky a paprikami.
Zvěřina má specifickou vůni vyzrálého divokého masa s lehce „játrovým“ tónem. Jakékoliv zápachy jsou nežádoucí a rozhodně nesvědčí o dobře uzrálé zvěřině.
Zvěřina patří na naše stoly a do našich kuchyní jako naprosto dokonalý a lahodný přírodní produkt!
Pro objednání prosím kontaktujte